Ситуацията в Харковска област в Източна Украйна е трудна. Това отчете

...
Ситуацията в Харковска област в Източна Украйна е трудна. Това отчете
Коментари Харесай

Украйна с трудности около Купянск, но настъпва на изток

Ситуацията в Харковска област в Източна Украйна е " сложна ". Това регистрира украинският заместник-министър на защитата жа Хана Маляр, представена от " Ройтерс ".

Тя обаче уточни, че силите на Киев отблъскват съветските офанзиви и през последната седмица са си върнали няколко квадратни километра на източния фронт.

Миналата седмица украинската войска заяви, че Русия нападна Купянск - град в Харковска област.

" Ситуацията в направление Купянск остава сложна. Врагът не се отхвърля от проектите си за нахлуване, събира спомагателни сили ", рапортува Маляр.

Тя изрази убеденост в украинските бранители, само че призна, че те срещат огромни компликации, макар че врагът не регистрира прогрес.

По думи на Маляр украинските сили напредват южно от град Бахмут, който беше окупиран от съветските сили през май след кървави сражения, траяли с месеци, и през последната седмица са освободили още 3 кв. км.

Тя уточни, че няма обилни промени в обстановката на юг, където украинските сили се пробват да разделят съветските сили и да доближат до Азовско море.

" Не бива да подценяваме врага. Всички би трябвало да проявим самообладание и да поддържаме нашите въоръжени сили ", акцентира Маляр.

Миналата седмица украинската войска заяви, че е постигнала триумфи на югоизточния фронт, като е напреднала от неотдавна освободеното село Урожайное.

Официален представител на Съединените щати обаче изрази подозрение, че украинските сили ще съумеят да доближат и да си върнат окупирания от Русия стратегически град Мелитопол по време на контраофанзивата.
ТЕМА преди 22 часа 1368 преди 3 дни 1943 преди 3 дни 1480
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР